Politika piškotkov

SPLETNI PIŠKOTKI

Za izboljšanje uporabniške izkušnje se uporabljajo piškotki, spletne svetilnike in podobne tehnologije (v  nadaljevanju: piškotki). Piškotki se uporabljajo na spletnih straneh in v storitvah družbe Superos Fund Management, upravljavec alternativnih investicijskih skladov, d.o.o. (v nadaljevanju »SUPEROS«), kot so na primer portal za uporabnike ter načini nakupa in plačila. V tej izjavi o piškotkih je razloženo, kako se uporablja piškotke in kakšne možnosti ima uporabnik na voljo glede njihove uporabe. SUPEROS vljudno prosi, da se v zvezi s tem, kako se ravna z osebnimi podatki uporabnikov, pogleda tudi Izjavo o zasebnosti družbe SUPEROS.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, sestavljene iz črk in številk. Pošiljajo se s strežnikov SUPEROS strežnikov naših partnerjev ter se shranijo na napravi uporabnika, kot je opisano v nadaljevanju. Uporablja se več vrst piškotkov:

 • Piškotki sej so začasne datoteke, ki potečejo, ko zaprete brskalnik ali aplikacijo,
 • Trajni piškotki so datoteke, ki ostanejo shranjene, dokler jih ne izbrišete oziroma ne potečejo,
 • Lastni piškotki so piškotki, ki jih nastavi spletna stran, ki jo obiskujete,
 • Piškotki tretjih oseb so piškotki, ki jih nastavijo spletne strani tretjih oseb.

Spletni  svetilnik  je  majhna  prozorna grafična slika, ki jo lahko vključimo v elektronsko sporočilo, ki vam ga pošljemo.

»Podobne tehnologije« so tehnologije, ki hranijo informacije v brskalniku na napravi uporabnika, podobno kot piškotki in spletni svetilniki.

Piškotki omogočajo spletni strani in storitvam SUPEROS-a, da si zapomnijo dejanja in preference uporabnika (npr. podatke za vpis, jezik, velikost besedila in druge preference) za daljše časovno obdobje, tako da jih ni treba ponovno vnašati vedno, ko uporabnik prehaja z ene strani na drugo.

Zakaj se uporabljajo piškotki?

Piškotki se običajno uporabljajo za izboljšanje storitev, ki jih nudi SUPEROS. Storitve družbe SUPEROS nekatere piškotke nujno potrebujejo za svoje delovanje, medtem ko nekateri drugi piškotki preprosto  skrbijo,  da  lahko uporabnik bolj tekoče in lažje  uporablja te storitve. Na splošno se piškotki razvrščajo in uporabljajo tako, kot je opisano spodaj.

 • Zahtevani piškotki so nujno potrebni, da vam lahko nudimo svoje osnovne storitve, npr. da lahko uporabljate plačilno metodo na našem portalu za uporabnike. Brez teh piškotkov naše storitve ne morejo delovati.
 • Optimizacijski piškotki nam ponujajo analitične podatke na visoki ravni o vaši uporabi naših storitev. Dovoljujejo nam, da nenehno izboljšujemo naše izdelke in so kot takšni nujno potrebni. Brez teh piškotkov bi naši produkti delovali manj tekoče oziroma manj optimalno.
 • Preferenčni piškotki nam omogočajo hranjenje vaših preferenc, npr. vašo izbiro jezika ali vklop samodejnega izpolnjevanja podatkov. Brez teh piškotkov vam ne moremo ponuditi  osebno  prilagojenih  (personaliziranih) storitev v skladu z vašimi željami.  Ti piškotki so potrebni za čim boljšo uporabniško izkušnjo, ki je eden  izmed osnovnih ciljev naših storitev.
 • Varnostni piškotki zagotavljajo varnost storitev in podatkov; pomagajo npr. pri odkrivanju goljufij in pri varovanju osebnih podatkov uporabnika. Ker je to ključen vidik storitev, so ti piškotki potrebni za njihovo delovanje.
 • Piškotki za trženje so obrazloženi v nadaljevanju.

Piškotki za trženje

SUPEROS uporablja piškotke za trženje za personalizacijo in izboljšanje uporabniške izkušnje na spletni strani SUPEROS, v trženjskih elektronskih sporočilih in v oglaševanju tretjih oseb.

 • Avtomatizacija trženja: Piškotki iz platforme za avtomatizacijo trženja izboljšujejo ustreznost komuniciranja z uporabnikom. S pomočjo osebnih podatkov, ki jih uporabnik prostovoljno posreduje, npr. v obrazcih na spletni strani, lahko SUPEROS na svoji spletni strani in v drugih oglaševalskih sporočilih zagotovi ustreznejše informacije.
 • Analitika: Analitični piškotki zbirajo informacije, kako uporabniki komunicirajo s spletno stranjo in portalom za uporabnike, ki so bolj namenjene zagotavljanju informacij o širših vzorcih komuniciranja kot pa o vedenju enega samega uporabnika. S temi podatki izboljšujemo uporabniško izkušnjo na spletni strani in portalu za uporabnike.
 • Oglaševanje: Piškotki za spletno oglaševanje zbirajo informacije o aktivnosti in izkazanem interesu na spletni strani uporabnika, kar omogoča prikaz ustreznih ciljnih oglasov v kanalih tretjih oseb (iskalniki, družbeni mediji in omrežjih za prikazovanje oglasov).

Piškotki, ki se uporabljajo

Zaradi morebitne posodobitve te Izjave o piškotkih se uporabnika prosi, da jo občasno pregleda in se tako seznani, kako se piškotke uporablja. Če želi uporabnik podroben pregled vseh piškotkov, ki se uporabljajo, kakor tudi pomembne informacije v zvezi z njimi (npr. čemu  so namenjeni in kako dolgo jih hranimo), naj klikne na (seznam piškotkov).

Kako se lahko nadzira, kako SUPEROS uporablja piškotke?

Brskalnik ali naprava uporabnika običajno podpira nastavitve v zvezi z uporabo in obsegom piškotov ter v zvezi s piškotki, ki so trenutno shranjeni. Za več informacij o uporabi teh nastavitev  si lahko uporabnik prebere navodila  svojega  brskalnika  ali  naprave  (za  več  informacij pa obiščite aboutcookies.org). Na  primer uporabnik lahko blokira vse piškotke ali sprejme samo piškotke spletne strani ali pa izbriše vse piškotke, ko zapre svoj brskalnik. Pri tem se naj upošteva, da določene storitve ne bodo delovale, če se bo piškotke blokiralo ali izbrisalo.

Seznam piškotkov

Ime piškotka: PH_HPXY_CHECK   

Namen         : Piškotek uporablja varnostni sistem za preprečevanje brute foce napadov in ne omogoča identifikacije posameznega uporabnika.

Trajanje: Do zaprtja seje   

Izvor: superos.eu

Ustanovitelj

Klemen Mlakar

Superos predstavlja drugačno vizijo pristopa k finančnim rešitvam. Superos verjame v inovativne pristope k stoletja starim izzivom ob enem pa se zaveda pomena in težav, povezanih z ohranitvijo in oplemenitvijo kapitala. Verjamemo, da je koncept 0 do 1 edina pot, s katero lahko omilimo negotovost, ki obdaja finančne trge v 21. stoletju.

Ustanovitelj

Klemen Mlakar

V svoji pestri karieri je vodil in uspešno skrbel za upravljanje premoženja velikih investitorjev. Je strokovnjak na področju postavljanja strategij, postavitvi risk procesov ter finančne stabilnosti podjetja. Zaključil je številna kompleksna prestrukturiranja ter nekatere najpomembnejše projekte na področju združitev podjetij v regiji.

Ustanovitelj

Boštjan Klinec

Združiti ustrezna znanja in izkušnje, kompetentne posameznike in timski duh, novodobni pristop in ustaljeno prakso, združiti
napredno tehnologijo in preverjene sisteme, preproste rešitve in kompleksne algoritme, združiti konzervativnost in prebojnost, želje in realnost … to je naša realnost in vizija, to je filozofija od 0 do 1, to je Superos Group.